houtrot

Hout aan de buitenzijde wordt door regen, wind en zon aangetast. Dit veroorzaakt schimmels in het hout. Op het eerste oog ziet u er niets van, maar daaronder kan een beginnende houtrot zitten. Beginnend houtrot herkent u aan gedeukt of zacht hout. Dit zit vaak onder de verflaag. Houtrot in een ver stadium is te herkennen aan blaasjes, scheurtjes, oneffenheden of bruin/zwarte verkleuring in het hout.

Weeda Totaalonderhoud is gecertificeerd in het behandelen van houtrot. Het hout wordt op professionele wijze hersteld of vervangen en kan worden afgewerkt met een goede kwaliteit verf. Goed onderhoud zorgt ervoor dat het schilderwerk en het hout langer mee gaat.

Controleer jaarlijks uw woning op houtrot!

Behandeling

De oplossing valt uiteen door het aangetaste deel met speciale producten te reinigen en op te vullen. Bij grotere aantasting wordt het aangetaste deel vervangen. Indien meer dan 20% van het hout aangetast is, adviseren wij het gehele kozijn te vervangen. 
Gaat het om houtrot bij ramen, dan hoeft in de meeste gevallen de beglazing niet verwijderd te worden. Het aangetaste deel wordt verwijderd en vervangen voor een houten inzetstuk en epoxyhars. Na het uitharden volgt een gladde, naadloze afwerking. Als laatste kan het houtwerk worden voorzien van een goed beschermende verf of laklaag.

Advies nodig over de staat van uw hout of heeft u houtrot? Neem contact op met ons of vraag een offerte aan.

Contact

Vraag vrijblijvend een offerte aan