wp9aa7a036 0f 

Uw woning voorzien van isolatieglas, HR ++ of zelfs HR+++ (triple) beglazing (hoogrendement)?

Weeda Totaalonderhoud kan voor u het glas inmeten, bestellen, plaatsen en afwerken. Hieronder leest u de verschillen tussen isolatieglas, HR++ en HR+++ beglazing.

Isolatieglas

Geïsoleerd dubbelglas is met een betere warmte isolatie. Hiermee bespaard u o.a. op uw energiekosten. Isolatieglas, ook wel HR glas genoemd is tegenwoordig de meest bekende beglazingssoort. Isolatieglas of dubbel glas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. Deze afstandhouders zijn gevuld met droogmiddel. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit, zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met droge lucht. Een onderscheidende beglazing binnen isolatieglas is Hoogrendementbeglazing.

HR++ of HR+++ beglazing

Hoogrendementbeglazing is isolerend dubbel of triple glas met een nog veel betere warmte-isolatie dan het normale isolatieglas. Dit komt omdat op één of twee zijde van het glas (in de spouw) een hele dunne Low-E coating is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met een speciaal gas is gevuld. De meest toegepaste gasvullingen zijn Argon en Krypton. De spouwdikte in combinatie met deze gasvulling zijn uiteindelijk het meest bepalend voor de isolatiewaarde van het isolatieglas. 

HR++ of HR+++ (triple glas) wordt met het oog op de toekomst aangeraden als duurzame investering voor uw woning. In dat geval kan er optimaal geprofiteerd worden van het rendement en bespaart u op energie.

Vocht, scheur of barst?

Naast het plaatsen van hoger rendement beglazing voor betere isolatie (energiebesparing), repareren wij ruiten bij veel voorkomende oorzaken als vocht in de ruit, scheuren en/of barsten in de ruit.

Heeft u vragen over één van de bovengenoemde glas werkzaamheden, neem dan contact op of vraag een offerte aan.

Contact

Vraag vrijblijvend een offerte aan