wpdc0c8fad.png
wp6fadcc4a.png
wpe2d60c1e.png
wpe97f4494.png

Een jaarlijkse controle en goed onderhoud zorgen ervoor dat het schilderwerk en hout langer meegaat.

Regen, wind en zon: hout aan de buitengevel heeft veel te verduren. Het kan zelfs zo zijn dat uw kozijnen of vensters op het oog nog keurig in de verf staan, maar dat daaronder een beginnende houtrot zit.

Een eerste teken van houtrot is verkleurd hout. Door de verf of beits is deze rotting niet altijd zichtbaar. Houtrot zit vaak verborgen onder een laag verf. Wel kunnen er indicaties zijn: scheuren, oneffenheden in de beschermende laag, bruinzwarte verkleuring van het hout, zachte plekken in het hout, die u met een schroevendraaier zo indrukt, of klemmende ramen en deuren door uitzetting van vochtig hout.

 

Houtrotbehandeling

Weeda Totaalonderhoud is hier in gecertificeerd en wij hebben hier jaren ervaring mee. Afhankelijk van de hoeveelheid houtrot kan er worden gekozen voor houtrotvulling of vervanging van houtdelen. Indien meer dan 20% van het hout is aangetast raden wij aan om het gehele kozijn te laten vervangen. Wanneer de houtrotplekken in kozijnhout voor het glas buiten zit, hoeft de beglazing niet te worden verwijderd, maar kunnen wij het aangetaste deel wegfrezen of – zagen en een houten inzetstuk met epoxyhars plaatsen.

Als de gerepareerde plek is uitgehard, bewerken wij dit gedeelte voor een glad resultaat. We zorgen dat het oppervlak wordt opgeschuurd zodat er een naadloze overgang is tussen het gezonde hout en de reparatiepasta. Na de behandeling wordt het geheel geschilderd en ziet het er weer zo goed als nieuw uit.

 

wp27ee2f79_0f.jpg